Verbindingskunstenaar tussen materialisme en spiritualiteit

We leven in een tijd waarin veel van ons gevraagd wordt. We worden overweldigd door prikkels. Nog nooit was er zoveel afleiding. Het kan gebeuren dat je daardoor soms voorbijgaat aan wat je echt belangrijk vindt in het leven.

Tijdens de Midwinterviering willen we ruimte creëren om stil te staan bij jouw essentie en hoe jij spiritualiteit met het materialisme van deze tijd kunt verbinden. Hoe word je een verbindingskunstenaar? Om hierachter te komen, volgen we het gebaar van de winter en maken we een beweging naar binnen.

In eerste instantie lijken de spirituele en de materiele wereld misschien aan elkaar tegengesteld te zijn. Vanuit de antroposofie gaat het juist om te verbinding tussen de twee: de spiritualiteit wordt gezien als de oorsprong van al het fysieke. Tegenwoordig is de maatschappij erg gericht op uiterlijk en materie: prestatie, massaproductie. De mens wordt enkel als een fysiek wezen gezien. Aan de andere kant staan spirituele of religieuze stromingen vaak los van de dagelijkse realiteit.

De kracht van de antroposofie is dat zij concreet op het leven van toepassing is. Tijdens de viering hopen we jullie hiermee te inspireren om naar je kern opzoek te gaan, in de soms overweldigende druk, die de maatschappij op ons legt. En zo de balans te vinden tussen de fysieke en de spirituele wereld.

MWV18-poster-klein